29 Kasım 2009 Pazar

Makaron






100g Pudra Şekeri
50g Badem,antep fıstığı vs.
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta akı

Yapılışı:

Pudra şekerini badem ununu ,kakaoyu robotta 2-3 kere havalandırarak un haline getirin.Sonra Eleyin.Diğer tarafta yumurta aklarını 5 çorba kaşığı toz şeker ile krema haline getirin .Robotta çektiğimiz kuru malzemeyi ,yumurta akına 2 defa da çok karıştırmadan ekleyin.Yağlı kağıt yayılmış tepsiye 1 lira büyüklüğünde forma ile(yada şiringa) sıkınız.Tepsiyi birkaç kez zemine vurunuz.en az 1 saat,en çok 3 saat arası kurutunuz(1 saat bana yetiyor).175 derecede ısıtılmış fırında 12 dak. pişiriniz.Çıktıktan sonra arasına fındık ezmesi,şokella sürebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder