29 Kasım 2009 Pazar

Kalbura Basma(Rahmetli Canım Anneanneciğimin Tarifi)



2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat,
1/2 limon suyu
1 çay bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi(arzuya bağlı)
Aldığı kadar un

Şerbeti: 4 su bardağı şeker, 4 buçuk su bardağı su,yarım limon suyu

Yapılışı:

Yoğurmna kabına 2 su bardağı sıvı yağ,1 bardak suyun içine yarım limon suyu konur.1 çay kaşığı karbonat eklenir karıştırılır. 1 limon rendesi ve 1 çay bardağı şeker ve aldığı kadar un eklenip hamur haline getirilir.Arzu ederseniz içine ceviz koyabilirsiniz.180 derecede 30-35 dakika pişirilir soğuk şerbet dökülür.

2 yorum:

  1. Sedef cim hayırlı olsun yeni sayfan:) Bol yorumlu olsun:))

    Bu arada Kalburabastıya bayılırımmmmm, ustelikte sizin tarif kıyır kıyır belli ellerinize saglık, anneanneciginizin topragı bol olsun.

    Öpüyorummm,
    Figen

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler hayatım:))evet kıyır kıyır oluyor çocukluğumdan beri severek yiyorum:)))bende çok öptüm...

    YanıtlaSil